,

Τα «σπαστά» αγγλικά και τα γνήσια «γαλλικά»

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο πρωθυπουργός ξόδεψε πολύτιμο χρόνο για να μάθει αγγλικά. Και θα εξηγηθώ! Ακόμα και όταν μιλάει όλοι ξέρουμε ότι δεν ξέρει. Μόνο οι αυλικοί του του δίνουν συγχαρητήρια. Μου θυμίζει το παραμύθι που διαβάζω στις κόρες μου. Στις συνεντεύξεις περιμένω κάποιος να φωνάξει: «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός».

Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα το ότι μιλάει μόνο ελληνικά, όπως το ότι δεν φοράει γραβάτα. Φαίνεται πως κάποιος «σύμβουλος» είχε την ιδέα να του φτιάξει την «αόρατη φορεσιά» του παραμυθιού.

Όμως κανείς δεν του έχει πει για τα «γαλλικά» της αγοράς!

Της αγοράς που υποφέρει από την υπερβολική φορολόγηση και προσπαθεί με χιλιάδες πατέντες να επιβιώσει. Που αδυνατεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και στραγγαλίζεται καθημερινά από άμεσους και έμμεσους φόρους. Φόρους που δεν έχουν καμία ανταποδοτική σχέση, όπως στις χώρες που μιλάνε καλά αγγλικά. Που έχουν σωστή εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πραγματική κοινωνική πολιτική.

Νομίζω λοιπόν πως είναι πιο σημαντικό ο πρωθυπουργός να αφιερώσει το χρόνο του να καταλάβει τα «γαλλικά» της αγοράς και της κοινωνίας, που απευθύνονται στην κυβέρνηση του.

Εξάλλου, ένας ηγέτης, το σημαντικό είναι να καταλαβαίνει πρώτα το λαό του και μετά τη γλώσσα των σαλονιών. Ειδικότερα όταν ισχυρίζεται ότι έχει αριστερές καταβολές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο